mandag 10. februar 2014

Hei Verden!

"Hei Verden" er en organisasjon som er livssynsnøytral og uavhengig av politikk, med grunnlag i verdi i FN's barne og menneskerettighetskonvensjoner. Deres visjon er skole for alle barn.
     "Hei Verden" ble stiftet i 1973 av personer i Haugesund og Stavanger. Fra begynnelsen og frem til i dag har organisasjonen jobbet med utviklingsprosjekt i over 23 land. Blant dem er blant annet Peru, Zambia og Laos.

Mange skoler rundt i landet er med på å samle inn penger til forskjellige land. Skolen og elevene som går der er med på å velge hvilket land de skal samle inn til, av flere alternativer.
Det er mange forskjellige måter klassene samler inn penger på. Alt etter klassetrinn, og hva som er mulig for elevene etter alder.

I 2012 ble det i alt samlet inn så mye som 4,3 millioner kroner!
Vår skole bidro da med 157 422 kr.



I år samlet vi også inn penger. Da hadde 8ende trinn en kveld på skolen med forskjellige aktiviteter, quizer og konkurranser som familie, venner og lignende kunne komme og delta på. Alle pengene som ble samlet inn da gikk altså til "Hei verden".
     På 9ende trinn hadde vi en "jobb-dag". I stedet for å være på skolen, var vi hjemme en dag og arbeidet for å tjene inn minst 300 kr. 10ende gikk en halv skoledag med bøsser rundt i nabolaget deres eller en annen plass og gikk fra dør til dør for å samle inn penger til organisasjonen. Til sammen samlet skolen vår inn ca. 135 000 kr i år.


Bøsse som personer på 10ende trinn gikk med

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar